Norske pokerspillere: Petter Northug Jr

En av Norges mest kjente pokerspillere er nok Petter Northug, selv om han er blitt kjent for helt andre ting i utgangspunktet. 

Petter Northug er en av Norges mest kjente langrennsløpere med OL-gull fra Vancouver, 9 VM-gull og 5 av disse var individuelle. Han har 18 Enkeltseire i verdenscupen og vant verdenscupen i både 2009/2010 og 2012/1013. Gjennombruddet fikk han i januar 2006 da han  ble norgesmester på 30 km dobbel jaktstart.

Ikke bare enkel

Men Northug er ikke bare enkel å forholde seg til, noe som har ført til mange uheldige avisoppslag, og et noe frynsete rykte. Han kan fremstå som arrogant og kjepphøy og dette gjør at mange oppfatter han som ufordragelig. Til og med i utlandet har hans oppførsel vekket harme og sørget for at han har blitt mobbet og utskjelt i mediene.

På toppen av det hele har han de siste årene vært plaget med sykdom og skader som selvfølgelig har påvirket hans vinnersjanser i de store konkurransene. Kanskje dette var med å inspirere han til å begynne med poker? Det sies forøvrig også at hans dårlige resultat i OL i Sotsji var fordi han tapte store penger i poker helgen før han gikk.

Suksess i poker?

Northug har hatt suksess i turneringer også og han spiller på PokerStars som NorthugJr. Han spiller i utgangspunktet bare for at han elsker spillet og han syns det er viktig å ha andre hobbier enn bare det å gå langrenn. Han har spilt mot flere legender i pokerverden, deriblant Ben”Sauce123”Sulsky, Jens”Jeans89” Kyllonen, Doug ” WCG|Rider” Polk, og Alexander ”joiso” Krostitsyn.

Noen av hans største seire var i NLHE SCOOP og 2010 WSOP Main Event. Siste eventen det snakkes om i pokerverdenmed er The World Poker Tour  World Championship hvor man måtte legge inn 25 500 $ for å være med. Eventet hadde 113 deltagere på Bellagion Poker Room i Las Vegas. Etter første dagen var det 93 spillere igjen. Petter Northug har valgt å holde seg hjemme og spille high-stakes Omaha PL. På 24 timer spilte han 5500 hender og tapte rundt 16 000 USD.

Men heldigvis hadde han en god måned i Februar da han klarte å vinne nesten 130 000 USD på 3500 hender. I Riga i 2011 klarte Northug å skrape inn ikke mindre enn 780 000 KR på poker.

Ifølge Trønderavisa tjener faktisk Northug mer på å spille poker enn han gjør i løypa. Etter en skuffende  13 plass sammenlagt i verdenscupen fikk han utbetalt 194 940 kr i premier opp i mot Martin Jonsby Sundby som vant verdenscupen og stakk av med 1.6 millioner kroner. Bare på en uke hevder de og Dagbladet at Northug  hovet inn ikke mindre enn 1.7 millioner norske kroner på å spille poker. Kanskje ikke rart at han foretrakk den aktiviteten under OL?

Det er til og med opprettet en egen gruppe på Facebook for de som vil at man skal støtte Petter Northug i det å spille poker. Gruppen har beskjedne 86 medlemmer og siste posten var i 2011.